Vingardium ~ in the city

2022. OKTÓBER 15. BUDAPEST, BÁLNA
16:00-23:00h-ig

A Vingardium Borliget ősszel beköltözik a belvárosba! A Vingardium in the City várja a borrajongó közönséget október 15-én (szombaton) gyönyörű, új helyszínén, a Bálnában! Nem engedünk a hamisítatlan Vingardium életérzésből: BOR-ZENE-GASZTRO köré varázsoljuk a megszokott hangulatot, de egy picit új stílusban. 28 pincészet, finom falatok, gyönyörű kilátás és jó zene vár a látogatókra. Egy jeggyel minden kiállító pincészetnél kóstolhatsz. Ha már voltál Vingardiumon, akkor azért, ha még nem, akkor azért kötelező eljönnöd.

A Vingardium Borliget ősszel beköltözik a belvárosba! A Vingardium in the City várja a borrajongó közönséget október 15-én (szombaton) gyönyörű, új helyszínén, a Bálnában! Nem engedünk a hamisítatlan Vingardium életérzésből: BOR-ZENE-GASZTRO köré varázsoljuk a megszokott hangulatot, de egy picit új stílusban. 28 pincészet, finom falatok, gyönyörű kilátás és jó zene vár a látogatókra.Egy jeggyel minden kiállító pincészetnél kóstolhatsz. Ha már voltál Vingardiumon, akkor azért, ha még nem, akkor azért kötelező eljönnöd.

GASZTRO

Bor mellett a finom falatokból sem lesz hiány! Két kóstolás között érdemes benézni gasztro udvarunkba is, ahova nem titkolt szándékkal egy estére visszahozzuk a nyarat. Kerti parti hangulat, grill & más, íz-kavalkád, chill, babzsákok várnak a vendégekre, hogy a kóstolásban megfáradva kicsit megpihenjenek, erőt gyűjtsenek csodás, dunai panorámával megspékelve.

tapas-tál
finom falatok
kávé – steamhouse
Csokoládé – DLife

programok

jegyek

Early Bird
jegy

szeptember 30-ig

8.500 Ft

Online
elővételes jegy

otóber 1-től

9.900 Ft

Helyszíni jegy

12.000 Ft

~ támogatók, partnerek~

Az Androsics Birtok első szőlőültetvényét Androsics Ferenc 1980-ban vásárolta Szőlősgyörökön. „A föld szeretetét nem lehet megtanulni. Csak az tudja becsülni és értékelni igazán, aki beleszületett ebbe a környezetbe, aki már gyerekkorában felismeri és meglátja benne a szépséget, a föld adta lehetőséget és értéket.” Az Androsics Birtok szőlőültetvényei szépen lassan 60 hektárra bővültek. Amellett, hogy jelentős méretű szántóföld birtok alakult ki, 13 hektár diót és 6 hektár mogyorót ültettek. 2019-ben közel 40 éves szőlészeti gyakorlatra támaszkodva megkezdődött a borászat fejlesztése, ahol méltó helyszínt tudtak biztosítani az Androsics-borok születéséhez. 2021-ben készültek el az első tételek.

Androsics birtok

Az Angyal Borászat és Szőlőbirtok története a negyvenes években kezdődött, amikor Angyal Ernő megalapította saját kis pincészetét. Egyhektáros birtokán szorgalmasan gazdálkodott, a borokat pedig egy ősi, háromágú pincében érlelte a szerencsi Alsópincesoron. A pincészetet ma már az alapító unokája vezeti tovább.

angyal pincészet

„Tokaj-hegyaljai vagyok, most is ott élek. A szőlőben nőttem fel, apámtól lestem el a fogásokat. Soha nem gondoltam más szakmára, soha nem érdekelt igazán más, csak a szőlő és a bor.”

Családi Pincészetünket 2012-ben alapítottuk. Területeink Mád meghatározó dűlőiben, a Szent Tamás, a Suba és a Birsalmás dűlőkben találhatók. A komoly hozamkorlátozással művelt tőkék termését tarcali pincénkben dolgozzuk fel.

ÁTS károly PINCÉSZET

A ménesi bor „…szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.  /Dr. Csávossy György/

Ménes, a hajdani híres történelmi borvidék Arad-Hegyalján, hosszú ideig feledésbe merült a XX. század forgatagában. A legendás vörös aszúk, a fűszeres kadarkák, az egykoron Európa-szerte híres nagytestű, bársonyos ménesi vörösborok és szelíd királyleánykák vidékén Pincészetünk 1999. óta arra törekszik, hogy a borvidék visszanyerje régi patináját, hírnevét.

balla géza PINCÉSZET

Szenvedélyesen szeretjük a bort. Online borkereskedésünkben a legkitűnőbb kárpát-medencei pincészetek borait kínáljuk, azoknak, akiknek sürgősen jó „Bor Kell”.

Pincészetünket a magyar borászat megmentője, a híres szőlész, Teleki Zsigmond alapította 1881-ben, az ő öröksége ma is meghatározó birtokunk távlati céljaiban és mindennapi életében egyaránt. Villány leghosszabb pincerendszere húzódik a modern borászati üzem alatt, amelyben évente 2 millió bort palackozunk. A borvidék legnagyobb pincészeteként vannak területeink minden kiemelkedő minőséget adó dűlőben, terem gyümölcsünk a legendás Kopár-dűlőben, az Ördögárok-, a Csillagvölgy- vagy a Jammertal-dűlőben is. Pincészetünk jelenleg 370 hektár termőterülettel rendelkezik, amely 2020-ra közel 500 hektárra bővül. A Teleki-hagyományok és a borvidék tradíciói mellett fontos számunkra az innováció, így a múlt értékei és az emberi tudás mellett a modern berendezéseket is a minőség szolgálatába állítjuk a műholdas szőlőfigyelő-rendszertől a számítógép-vezérelte telepítésig.

Mind a szőlőművelésben, mind a borkészítés folyamatában elsődleges szempont nálunk a természetesség. Ökológiai gazdálkodásban művelt szőlőinket csak kézzel, ládákba szüreteljük, a termést válogatjuk, a vörösbort kádakban, hagyományos, 15-30 napig tartó csömöszölés mellett erjesztjük, majd fahordókban finom seprőn érleljük.
Fehér boraink közül Sárgamuskotály, Rajnai rizling, Chardonnay és Furmint, vörös boraink közül Syrah, Tempranillo, Feketeleányka, Turán, Cabernet Franc emelendő ki.

dominium pincészet

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 115 éves múlttal és 114 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet. A Mátrai borvidék nagyszerű adottságait és a legmodernebb technológiát ötvözve, kiváló ár-érték arányú friss, illatos, könnyed boraik mellett, magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb borkülönlegességeket is kínálnak.

DUBICZ BORÁSZAT

Magánvállalkozásunk 1994-ben indult. Az első borunk az 1992-es Kékfrankos-Merlot cuvée volt, mely az Országos Borversenyen 1994-ben aranyérmes lett. Ma már mintegy 42 hektáron gazdálkodunk. Organikus irányultság jellemző (területünk fele át van állítva biora), bio növényvédőszerekkel dolgozunk. A szüreti időpont kóstolás függvénye, a rozék esetén is cél a teljes érettség a savak megtartása mellett. Népszerű rozéinkhoz rövid héjon áztatás és a vörösszőlők feldolgozásakor keletkező saignee adja az alapot. A Mondial du Rose nemzetközi rozéversenyről kb. 38 éremmel rendelkezünk. A vörösborok érlelésére több kádárüzem hordóit használunk eltérő méretben, a bor és a fajta stílusához illeszkedve.

duzsi tamás borászat

1995-ben Feind Lajos alapította borászatunkat, amikor a Balaton partján 14 hektár szőlőt vásárolt. Innen indult a szőlőgazdálkodás és ezt vitte tovább a borászat irányába. 20 év alatt 130 hektárra bővítette szőlőterületeinket. A szőlőültetvények legnagyobb része Balatonfőkajáron az Öreg-hegyen található, ezen kívül Balatonvilágoson, Balatonaligán és Balatonfüreden is vannak területeink, tehát minden ültetvényünk a Balatonfüred-Csopaki borvidékhez tartozik. 130 hektáron 20 féle szőlőfajtával dolgozunk, tehát széles a választék. A borászat fő iránya – amiben a legerősebbek vagyunk – az illatos fehérborok és a rosék, de ezen kívül sok szép vörös bort is készítünk.

FEind pincészet

Ludányi Gábor a Go Bri pince borásza tulajdonosa. 2008-tól „készítek” bort. Azért tettem idézőjelbe, hogy készítem, mert inkább a bor maga készül-alakul ki, én csak felügyelem és próbálom jó irányba terelgetni. Minden bor külön személyiség külön lény. Mikor lemegyek a pincébe akkor tiszta gondolat és tiszta lélek szükséges, mert megérzi a bor, ha nem olyan ember van ott vele. A borász és a bor között fontos a harmónia. Borászkodásom során kézművességet ötvözöm a reduktív technológiával. Szőlőültetvények, amelyen gazdálkodom a családommal Gyöngyöstarján külterületén lévő területeken (Páskom-dűlő, Borhy-dűlő, Királyberki-dűlő) teremnek. 4.7 ha termő és 2 ha ültetés. 4,7 ha-on zöld veltelini, szürkebarát, muscat ottonel, kékfrankos illetve chardonnay fajták vannak. 

gobri
pince

A Balatonfüred-Csopaki borvidék új pincéinek egyike a Villa Gyetvai, melynek területei Tihanyban és Paloznakon vannak. A tulajdonos, Gyetvai Zsolt húsz évvel ezelőtt szőlőterületet vásárolt Paloznakon, illetve 2000-ben megvásárolta Balatonfüreden a pincészet nevét is adó villát. Ez utóbbit 2005-re állították helyre, és a felújítás során derült ki, hogy az épület alatt egykor borospince működött. Gyetvai Zsolt új szőlők telepítésébe és borászkodásba kezdett, de néhány év után belátta, hogy szükséges a bővülés, így ma már egy kisebb csapat működteti a borpincét és a reprezentatív helyszínt biztosító rendezvényteret is magába foglaló Villa Gyetvait. Két éve csatlakozott a csapathoz szőlész-borászként Demjén Gábor. 

Villa gyetvai pincészet

Szőlőbirtokunk Sárospatakon, a történelmi tokaji borvidék szívében 12 hektáron terül el, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt. A négy csodálatos talajadottságokkal rendelkező, mikroklimaktikus dűlő – a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka utánozhatatlan terroirjának varázsát palackozzuk borainkba. Ezt az egyedülálló talajt a riolittufából építkező vulkanikus kőzetek, a különleges talajszerkezet valamint a Bodrog közelsége alakítják. Ez a ritka és szerencsés együttállás ruházza fel kivételes személyiséggel minden egyes tételünket. Nagy tiszteletben tartjuk a természet e nem mindennapi ajándékát, ezért vagyunk elkötelezett hívei az organikus gazdálkodásnak!

harsányi
pincészet

A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.

heumann pincészet

A Juhász Testvérek Pincészete tradicionális családi borászat, melynek története egy pici, nagyjából másfél hektáros kertgazdaságból indult. Ma már közel 350 hektár szőlő gyümölcséből készülnek boraik. A szép, és komoly borok létrehozását tűzték ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig. Számos hazai és nemzetközi borverseny díjaival büszkélkedhetnek.

juhász testvérek pincészete

Minőség kompromisszumok nélkül!

A nemzedékek óta borkészítéssel foglalkozó Koch borászat a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken található.  A borászat 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort készít. 2014-ben az Év pincészete díj elismerését, míg 2019-ben az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet vehette át. A pincészet borai közül kiemelkedőek a bioborok, a cserszegi fűszeres és a kadarka. Koch Csaba harminc hektárról bio bort és legújabb innovációként frissen préselt gyümölcslevet készít. 

koch BORÁSZAT

A KOVACSHARMAT Pincészet központi helyszíne az egyedülálló hangulatú Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban található. A szőlőterületeink megoszlanak Versend és Villány között. Számunkra a legfontosabb, hogy a hagyományokat és a modern technológiákat ötvözve nyissunk az új piaci irányzatok felé. A borok előállítása irányított erjesztéssel történik. A könnyed gyümölcsös fehér és rose borokat reduktív eljárással készítjük, míg a vörösborok esetén a hagyományokat megőrizve kácis erjesztést alkalmazunk. Termékeink értesítése során fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk és megismerjük vevőinket.

kovácsharmat
pincészet

A híres villányi pincesor felső csücskében, az egykori Roth Pince örökségébe lépve rendezkedett be a szegedi gyökerű Vinatus. Nehéz eldönteni, mi a fő ismérv Kovács Lászlóval kapcsolatban: sikeres szerszámkereskedő üzletember vagy Villány szerelmese. Alighanem mind a kettő egyszerre. Hajdanán labdarúgó barátaival járt kikapcsolódni Villányba, és már az első hosszúhétvégén elhatározta, hogy egyszer borosgazda lesz. Immár húsz éve ingázik szülővárosa, választott dél-baranyai hazája, valamint néhány éve új otthona, Balatonfüred és a fővárosi cégközpont között. Kalandos volt az indulás: eredeti gondolkodású emberként erdőterületeket vásárolt a Bocorban és egy esztendő kemény munkájával eltelepített 8 hektár szőlőt. Cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, syrah és kékoportó zöldellt itt nemsokára. Az újabb telepítés már a kipróbált módon történt, 20 hektár erdő váltott át szőlőbe, immár a Csicsó-hegyen. 

vinatus pincészet

Magyarország első kézműves gyümölcsbor manufaktúrája vagyunk, ami rengeteg munka és családi összefogás eredményeként jött létre. Borainkat a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel készítjük. Számunkra ez egy küldetés, melyben a családi örökségünket szeretnénk hozzátok eljuttatni. Ez a hagyomány már több generáción keresztül csiszolódik. Számos díjat nyertünk már rangos belföldi és külföldi bor versenyeken, megmérettetéseken. Amire a legbüszkébbek vagyunk, az a Prémium Hungaricum védjegyoltalom, és a Magyar Kézműves Remek elismerés.

sápi
gyümölcsborok

Családunk 30 éve foglalkozik borászattal. Jelenleg hat hektáron gazdálkodunk két borvidéken: rendkívül jó fekvésű ültetvényeink Kölesden, a Tolnai Borvidéken és Medina-szőlőhegyen, a Szekszárdi Borvidéken helyezkednek el. Küldetésünk a kis családi manufaktúrában magas minőségű vegan borok készítése. 2021-ben 4 aranyérmet nyertünk a világ legnagyobb borversenyén a Berliner Wine Trophy-n. Zászlósborunk a Cabernet sauvignon rosé, amellyel egy arany- és három ezüstérmet nyertünk a rosék világbajnokságán a franciaországi Cannes-ban megszervezett „Le Mondial du Rosé” versenyen. A magyar sikerek sem maradhattak el: Országos aranyérmet nyertünk és beválasztották Magyarország Top 5 rosé bora közé. 2017-es Cabernet Franc borunkat Magyarország 6. legjobb vörösborának választották.

simigh családi
pincészet

 Hatalmas élmény szövetségre lépni a természettel, része lenni valaminek ami túlmutat rajtunk, szerepet vállani valami egyedi, megismételhetetlen elkészítésében. Szimbiózisban lenni a természettel, együtt lélegezni, létezni a heggyel az ültetvénnyel. Ezt pedig a borászat építésénél is fontosnak tartjuk, így lesz a létesítmény az első aktív energetikájú borászat Magyarországon. Összekötjük a múltat és jövőt. Hagyományt és inspirációt. Alkotunk, kísérletezünk, várunk, érlelünk, kóstolunk és palackozunk. Bízunk abban, hogy minden borszerető ember megtalálja a maga borát, a maga stílusát a palackjainkban.

streit zagonyi borászat

A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. Borászatunk alapítója Tiffán Ede a Villányi Állami Gazdaság vezetőjeként dolgozott évtizedeken át, és szakmaiságával a rendszerváltás utáni minőségi magyar borászat egyik legfontosabb élenjárójának tekinthető. Főállása mellett 1967-ben kezdte önálló tevékenységét saját birtokán, az első bora – egy cabernet franc – is ebből az időszakból származik. 1991-ben először nyerte el az Év Bortermelője kitüntetést, 1999-ben a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig megkapta a Magyar Bor Akadémia Életműdíját. 

tiffán ede
pincészet

Az Egri borvidék egyik ismert és elismert pincészeteként 30 éve vagyunk jelen a hazai és a nemzetköz piacon. Elhelyezkedésünk céljainkat is kijelöli: a borvidéki tradíciók ötvözését a ma technológiájával. Ebben a szellemben készült díjnyertes boraink – például a Vinalies Mondial du Rosé-n 2022 márciusában aranyérmes Rose Cuvé, az Egri Kékfrankos valamint az Egri Cabernet Sauvignon Superior továbbá a Grand Selection Olaszrizling és Debrői Hárslevelű –  bizonyítják, hogy nemzetközi összehasonlításban is megálljuk a helyünket. Reduktív és hagyományos technológiával készült tételeink mindegyike tükrözi filozófiánkat: Jó társaság. Jó hangulat. Jó bor. –  Egészségünkre

Varsányi Pincészet

A Winehub olyan szolgáltató centrum, amely egyedülállóan komplex szolgáltatás-csomagot kínál a hazai borászati szektor szereplőinek, a borászatoktól a viszonteladókon keresztül egészen a borkedvelő fogyasztókig. Európa egyik legnagyobb, 1500 m2-es, hamarosan megnyíló borszaküzletében hazai és külföldi pincészetek legjobb tételeiből válogathatnak majd az ide látogató érdeklődők, vásárlók. Rendszeres kóstoló programok, borvacsorák, céges és privát rendezvények, szakmai és képzési lehetőségek várnak Téged is Óbudán, a volt Goldberger textilgyár lenyűgöző indusztriális épületében. Ultramodern kóstolóterem, exkluzív kóstoló-, és tárgyalótermek, egy bisztró- és egy fine dining étterem teszi teljessé az élményt. Keresd fel webshopunkat és regisztrálj bővebb információkért! Használd ki nyitási akciónkat is!

winehub
wine connects

Magyar fejlesztésű termék. Szénhidráttartalma nem csak a hagyományos tejcsokoládékhoz képest csökkentett 63%-al, de a legtöbb reform szénhidrátcsökkentett csokoládéhoz képest is joval alacsonyabb. A fogyasztók egészségének figyelembevételével a Dcsokoládé édesítőtartalma nem éri el az 1%-ot sem, mindamellett, ízvilágában ez nem érezhető. Így a fogakra gyakorolt hatása is kedvezőbb, és nem okoz hashajtó hatást sem, mint más édesítőszeres csokoládé alapú termékek. A Dcsokoládé zsírtartalmát kizárólag kakaóvaj és a por alapú alapanyagok természetes zsírtartalma biztosítja. Magyar fejlesztésű, édesítőszerrel készült tejcsokoládé, magas kakaótartalommal, és mindössze 11,9 g szénhidrát tartalommal. Ráadásul nagyon finom! D-Life tejcsokoládé: hozzáadott cukrot nem tartalmazó, szénhidrátcsökkentett tejcsokoládé

dlife
csokoládé

Az Olivér Borműhely Gyöngyöspatán kezdte bontogatni szárnyait, és a mai napig ez a csodálatos település az otthona a vállalkozásnak. A mátrai borvidék tán legkiválóbb dűlőinek ölelésében születnek a boraim, természetes módon, spontán erjedéssel, segédanyagok mellőzésével. Minden palack reduktív technológiával készül, a pincében pedig csak a legalapvetőbb technológiát használom, a munka nagy része kézi, a szürettől a címkézésig. Igyekszem a fajtajelleget és a termőhely egyediségét megmutatni, a vörösborok derítés nélkül, szűretlenül kerülnek palackba. A borműhely elnevezés tükrözi az ars poeticát; a település elismert szőlészeinek kifogástalan, természetközeli módon nevelt szőlőiből válogatok a borkészítéshez. Ehhez a szüret előtt hónapokon át szemmel tartom a terméseket, majd abból választok, amit azévben érdekesnek és érdemesnek gondolok.

olivér borműhely

Tokaj-Hegyalja egyik legismertebb településén, Tarcalon, az Andrássy Rezidencia szomszédságában, a Fő utca 108. szám alatt található a hagyománytisztelő, és természetközeli stílusban újjáépült Borkúria, családunk birtoka, melyet 2004 óta folyamatosan fejlesztünk, és bővítünk. A kúriában a szőlőfeldolgozó, és boros pince mellett, az egyik épületrészben ízléses, és autentikus enteriőr került kialakításra a borkóstolásra vágyók számára. Előzetes bejelentkezés után egyéni utazókat, illetve kisebb csoportokat is tudunk fogadni kóstolásra, a borok a helyszínen megvásárolhatók. A borkúria szőlőfeldolgozójában készített magas minőségű édes és száraz tokaji borokhoz a szőlőt a Tarcal környékén található kiváló fekvésű, és talaj adottságú neves dűlőkben szüreteljük, mint pl. Mestervölgy, Barackos, Zomborka, Dobai.

simonfay borkúria

Családunk 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: a legnagyobb tapasztalattal bíró Feri papa felügyeli a szőlőmunkákat; fia, Feri és menye, Bea a borászati kérdésekben döntenek, míg másik fia, Zsiga a kereskedelem területén áll helyt. A fiatal generáció is besegít már –Zsiga lánya, Dana 2018 tavaszától, fia Matyi pedig 2020 tavaszától már a csapatot erősíti. A borász utánpótlást Feri legkisebb fia, Ferkó jelenti, aki 2020 nyarán szerezte meg borász diplomáját, a családból a harmadik generáció képviselőjeként. A borvidéken tradicionálisan széles a fajtaválaszték, az adottságok sok fajtának ideálisak, így nem alakult ki egyeduralkodó szőlő. A pincénél fehér fajtákat találunk a területek 60%-án. Olyan helyi, hungarikum fajtákkal dolgozunk, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő itt a sauvignon blanc, a muscat lunel, a rajnai rizling és a chardonnay, míg a kék szőlők közül a merlot érzi legjobban magát. 

Bujdosó Pincészet