BORKURZUS

Az egyik legkedveltebb, hagyományos Vingardium program a Magyar Sommelier Szövetség szakmai támogatásával zajló, alapfokú borismereti kurzusok. Részvétel karszalaggal lehetséges, előzetes bejelentkezés alapján. A kurzusok maximum 25 fővel indulnak.

A fesztivál minden napján várjuk a borszakmát mélyebben is megismerni vágyókat borkurzusainkra. Aki már volt Vingardiumon, tudja, hogy ez már a kezdetektől hagyományos program. Legyen szó akár szőlészetről, borkészítésről, borfajtákról, kóstolási technikáról, vagy épp a pezsgők világáról, a kurzust vezető sommelier minden elméleti és gyakorlati kérdésre választ ad. A kurzusoknak külön költsége nincs, de regisztrálni szükséges rájuk. A pohárjegyet váltók jelentkezhetnek rájuk szabadon választva a meghirdetett témák között.

SZABADULÓSZOBA

A borkurzusok mellett évek óta a fesztivál másik, nagy sikerű programeleme a szabadulószoba. Természetesen itt is, mint mindenhol a borok állnak a középpontban. A szobában ugyanis a vállalkozó kedvű játékosok a borkóstolás igazi titkát fedezhetik fel! A szoba nehézségi szintje: 8/10, időtartama kb. 45 perc. 3-5 fős csoportok jelentkezését várjuk.

Aki volt már szabadulószobában, tudja, milyen jól összekovácsol az ott eltöltött idő, igazi csapatjátékra készteti az embereket. Aki még sosem próbálta, itt az alkalom! Gondolkodj, vedd elő a logikád, ismerd fel az összefüggéseket. Ajánljuk családoknak, baráti társaságoknak is. Zárd ki a világot egy órára, mélyedj el a borok világába, jelentkezz csapatoddal a szabadulószobába. Játszani karszalaggal lehet, karszalagot pedig a pohárjegyet váltó vendégeink kapnak. Kalandra fel!

gyerekprogram

A Vingardium az a borfesztivál, ahol  a gyerekek is jól érzik magukat, hisz minden szögletben vár rájuk valami kaland, érdekesség, látványosság, játék. A gyermekjátszóban jobbnál jobb játékokra találnak, a fák között gibbon slackline-on egyensúlyozhatnak, a gasztroudvar nyalánkságokkal csábít, a pihenőkertben elnyújtózhatnak a sok kaland után.

A Vingardium évekkel ezelőtt nem titkoltan azzal a céllal indult újtára, hogy családbarát borfesztiválként az egész család számára szórakoztató legyen. Ahova érdemes és izgalmas kijönni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A fesztiválokon varázsoltunk már Hintayo-val, jógával mozgattuk meg a gyerekeket, remek koncerteken vehettek részt, várta őket LED hintapark, vagy épp kézműves foglalkozás, segway járat. A hagyományos ÖKO-játszótér elmaradhatatlan és igazi közönség kedvenc. Idén is szeretettel várjuk az apró Vingardium rajongókat, de a meglepetéseinkről még nem rántjuk le a leplet!

tértánc

A Liget Táncegyüttes eddig minden évben megörvendeztetett minket egy izgalmas előadással. Az együttes Magyarország egyik legfiatalabb táncegyüttese.

A néptánc a hagyományőrzésnek az a fajtája, ami nem megy ki a divatból. Hogy miért nem? Aki próbálta már, aki volt már táncházban, aki érezte már, hogy milyen energiákat szabadít fel, az tudja a választ.  Aki pedig nem, annak mindenképp ki kell próbálnia egyszer. XVI. kerületi borfesztiválként adja magát, hogy egy XVI. kerületi táncegyüttest hívjunk meg, ennél azonban szorosabb a kötelék. A Liget Táncakadémia alap értékei megegyeznek azokkal az elvekkel, amelyek mentén annak idején mi is életre hívtuk a Vingardium Borligetet. Minőségre való törekvés, közösség építés, kultúrát befogadó életforma, nyitott szemlélet.

~galéria~